• Blogg 20.07.2014

  Yrkeslivet er mangfoldig og variert. Mange tenker fortsatt tradisjonelt når de velger yrke, mens andre gjerne vil prøve noe spennende. Hvis man har talent for musikk eller kunst, er musikkutdannelse eller kunststudier et selvfølgelig valg. Det er vanskelig å lykkes innenfor populærmusikk, men innenfor klassisk musikk er det litt flere muligheter.

  Som barn er det mange som drømmer om å bli politi eller brannmann. Noen drømmer også om å bli lege, og mange velger å gjøre alvor av drømmen. Dersom man skal bli brannmann eller politi, må man ha god kondisjon og god helse. Dette er krevende yrker der man kan havne i farlige situasjoner. Men dersom man lykkes får man være med på mye spennende. Og man har muligheten til å hjelpe folk. Det er den største belønningen innen disse yrkene.

  Mange barn drømmer også om å bli profesjonelle idrettsmenn. De sitter og følger idrettsheltene på TV, og løper deretter ut for å trene. Noen har talent, og det er heldigvis mulig å utdanne seg samtidig som man forfølger drømmen om å bli aktiv utøver. Noen skoler har idrettslinjer, eller man kan søke seg til Norges Toppidrettsgymnas.

  3540214-css-and-html-codeHvis man liker data, er det også mange spennende muligheter. Som programmerer kan man være med på å lage nye programmer og spill. Spillutvikler er en interessant og kreativ jobb som passer både for menn og kvinner. Dersom man er veldig flink, får man kanskje jobb hos et stort spillforetak som NetEnt, som i dag samarbeider med så godt som alle online kasinoer i Norden og andre deler av verden.

  Ingeniør er et annet spennende yrke der man får være med på å utvikle nye tekniske løsninger. Realfagstudier gir også spennende muligheter, særlig innenfor kjemi og fysikk. Der kan man jobbe med utvikling av nye materialer eller drive med elementærforskning.

  Posted by admin @