• Blogg 04.09.2019

  Det å starte en egen restaurant er en drøm for svært mange. Det er imidlertid en del retningslinjer å ta hensyn til. De viktigste er at du må bestå en etableringsprøve. I tillegg må du ha serveringsbevilling og skjenkebevilling dersom du har tenkt å servere alkohol i din restaurant.

  Noe av det viktigste når du planlegger å starte en restaurant, er å kikke på alternative kassasystemer. Et enkelt og velfungerende kassasystem er alfa og omega. Openpos.tech er totalleverandør av kassasystemer og betalingsløsninger i Norden og Baltikum. Selskapet tilrettelegger og skreddersyr brukervennlige kassaløsninger for deg, uansett størrelsen på din restaurant.

  Utdanning og økonomisk støtte

  Det er flere måter å starte en restaurant på. Mange ser nå viktigheten av å ta utdanning innen restaurantbransjen. Yrkesrettet utdanning som for eksempel «Restaurant og matfag» kan gi deg god kompetanse. Dette er en linje du kan velge under videregående utdanning. Noe kunnskap innen regnskap kan også komme nyttig med.

  Oppstart av en restaurant er alltid den største baugen hva økonomi gjelder. Ofte trengs både oppussing og ombygging, installering av et godkjent kjøkken, samt innredning. Til dette kan du søke om etableringslån hos NAV eller Innovasjon Norge. En annen ting som bør vurderes er franchise, der alt dette inngår i franchise-prisen du må betale.

  Kursing

  Innenfor bransjen finnes flere kurs du kan delta på. Dette kan være gunstig enten du har erfaring fra bransjen eller ikke, om du er utdannet innen bransjen eller er fullstendig ny til faget. Det finnes blant annet HMS-kurs for restaurantbransjen, som går på arbeidsforhold, ansattes rettigheter og løsning av problemstillinger.

  Det er en nødvendighet å være forberedt og ha gjort et godt grunnarbeid før du velger å ta skrittet å åpne restaurant. Utdannelse i faget er selvfølgelig å foretrekke, men ved iherdig lesing og kursing kan du oppnå et godt kunnskapsnivå. Det kan også være hensiktsmessig å delta på seminarer som arrangeres i bransjen.

  Posted by admin @