• Blogg 16.05.2018

    Det er ingen hemmelighet at det er økonomisk krevende å være student, men er du smart og planlegger godt nok så kan du få studielånet til å strekke lengre enn du tror.

    Det aller første du bør gjøre er å sette klare grenser for deg selv. Joda, det kan være godt med ferdigmat eller en take away pizza på søndagen, men dette blir fort utrolig mye dyrere enn å lage mat selv. I stedet for å ringe til Pizzabakern kan du ta deg en tur på butikken på lørdag, og kjøpe inn det du trenger til en hjemmelaget pizza. Ikke bare blir det mye billigere enn alternativet, mest sannsynlig blir det også mye sunnere.

    Grenser bør du også sette for hobbyer og underholdning. Mange tenker da kanskje på å kutte ned på festing, kino og lignende, men også andre ting bør innskrenkes litt. Det betyr ikke at du må kutte ut alt, men at du må velge riktig. For eksempel kan du fortsette å spille på nettcasino hvis du virkelig liker det, men da bør du sette klare innskuddsgrenser for deg selv hver eneste måned. Noe du også kan tenke på er at det faktisk er mulig å få free spins som bonus, og hvis du benytter deg av slike typer tilbud så vil du kunne spille mer for mindre penger.

    Til slutt så kan det være lurt å prøve å sette av litt penger til sparing hver måned. På denne måten trenger du ikke ty til kredittkortet dersom du plutselig innser at du har glemt en viktig bursdag, eller hvis sykkelen trenger en service. Sparekontoen trenger ikke nødvendigvis å være så stor, men en liten buffer kan være gull verdt dersom du plutselig havner i en uforutsett situasjon.

    Posted by admin @